Under brædderne: slibning af gulve.

Slibning af gulve ligger for mange langt nede på listen over ting de har lyst til at bruge sin tid på, og at skulle bruge sin weekend på at komme ned på alle fire og slibe gulve virker næsten som en synd. Skuren, afslibning og vasken af trægulve giver de fleste sved på panden bare ved tanken, men med nogle gode råd både fra din lokale gør-det-selv man, det rette værktøj, og knofedt kan det måske lette lidt på sorgen næste gang du skal trække i arbejdstøjet og tage fat i de gulvbrædder.

slibning af gulve.
gulve.

slibning af gulve

Først, tænk positivt: dine gulve har brug for slibning en gang imellem, og resultatet vil du ikke fortryde når du er færdig. Slibning af et trægulv efterlader måske en med en øm ryg og trætte arme, men tilfredsstillelsen må ikke undervurderes. Følelsen af et nyligt slebet og efterbehandlet gulv kan kun forbedres af tanken at man kun har sig selv at skulle takke. Det er derfor vigtigt at man har dette i tankerne når slibning af gulvene står på dagsordenen.

At slibe gulve kan virke relativt simpelt, men der er dog en grund hvorfor slibning af trægulve ofte klares af en professionel. Lidt teknisk kunnen er påkrævet, og lidt viden om gulvegenskaber kan spare dig en masse uventede problemer.Når du så har besluttet dig for at  klare slibningen af trægulvet selv, så skal værktøjet også være i orden. Til slibning af dit trægulv skal du bruge en valse- eller båndslibemaskine, og selvfølgelig sandpair til at slibe ned med.  Sandpapiret kan være meget fint (100 korn) eller meget groft (16 korn), og allersidst skal du bruge noget slibeolie hvis dit gulv tidligere har været malet eller lakeret. At slibe gulve er for det meste et professionelt foretagende, men hvis man har mod på det kan det godt betale sig at selv at tage sig af slibningen af sit trægulv.