Vedligeholdelse og rengøring af linoleumsgulve

Vedligeholdelse og rengøring af linoleumsgulve

Hvad man bør bruge og undgå, når man har linoleumsgulve derhjemme

rengoring-af-linoleumsgulve
linoleumsgulve

Linoleumsgulve har været nogle af de mest populære løsninger til bl. a. køkkener og entreer i rigtig mange år.  Som beskrevet tidligere, er linoleum en løsning, som kan holde op til 40 år. Det kræver dog en indsats. Man skal være meget opmærksom på sit gulv for at forlænge dets liv så meget som muligt.

Vedligeholdelse af gulve

Først og fremmest er der tale om vedligeholdelse. Det er klart, at gulvets værste fjende er snavs. Derfor bør man ikke betræde linoleumsgulve med udendørs fodtøj. Sand og snavs under sko kan ødelægge ens gulv i løbet af en kort periode.

Linoleum

Linoleummets anden fjende er møbler eller/og andre tunge ting. Det er klart, at gulvet under vaskemaskinen ikke er hjemmets vigtigste sted. Men når maskinen flyttes en gang i mellem, for eksempel når den lige er ankommet og skal installeres eller når den skal smides ud. Her kan man får problemer med linoleum, fordi folk flytter tingene uforsigtigt. Man kan risikere at få permanente skader på sit gulv.

En god løsning

Vaskemaskinen eller kommoden er måske nogle mere eller mindre permanente løsninger som ikke bliver flyttet på så ofte, men møbler som borde eller stole er noget man flytter på meget hyppigere. Det kan være med til at slide på gulvet. En løsning kan være almindelige filtdupper, som kan gøre stor forskel i forhold til linoleummets holdbarhed.  Ikke mindst er det vigtigt at vedligeholde gulvet de mest udsætte steder.

Rengøring, pleje og vedligeholdelse

Udover vedligeholdelse skal man også rengøre gulvet med jævne mellemrum. Der er særlige regler der gælder for linoleum, når det skal gøres rent.

Vedligeholdelse af linoleumsgulve

Den mest praktiske måde at rengøre linoleumsgulve på er at støvsuge. En blød kost eller en tør moppe kan også bruges, når gulvet skal rengøres.

Rengøring af linoleum

For at få bedre resultater, kan man prøve at vaske gulvet med forskellige opvaskemidler. Men husk, at rengøringsmidler som brun sæbe, soda, voks og lignende aldrig må bruges på linoleum.

Grundrengøring

Det er værd at udføre grundrengøring 1-2 gange omåret. Her kan man allerede bruge vaskeplejemidler, som indeholder voks. Linoleumsgulve bliver bedst, hvis grundrengøringen foretages med lunkent vand samt et universelt rengøringsmiddel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *