Danmarks kærlighedsaffære med Gulvmanden

Gulve lavet er træ er stadig nr. 1 i de danske hjem, og det er næsten umuligt at træde ind ad døren hos en dansker uden at høre den velkendte knirken af solidt, vellagt trægulv der har sat sig over mange år af flittigt brug efter det blev lagt af den kærlige hånd tilhørende gulvmanden. Gulvmandens profession blev truet af opstandelsen af gør-det-selv centre, gør-det-selv videoer påYouTube, og muligheden for at kunne leje værktøjer da alle nu følte at de nu også var klar til at prøve kræfter med lægning af gulve lavet af træ. Gulve der er lavet af træ er stadig det organiske, levende og åndende materiale som de træer som de er lavet af, og de kræver dermed en vis ekspertise som ikke lige kan læres igennem en 2-minutter lang video.

kærlighedsaffære med Gulvmanden
Gulvmanden

Elsker at være et Gulvmanden

Der er en bestemt visdom som gulvmanden besidder, og hans evne til at forstå træ, og hvordan det bedst udnyttes til at lægge de bedste gulve er af mange taget for givet, og hvis man tror at trægulve bare handler om at ligge det jævnt, og samlet, så kan tro om igen. Din lokale fagmand er ikke bar uddannet med sine hænder, han ved også hvordan klima og miljø spiller ind hvordan dine gulve vil reagere til vejrets skiften, og  hvad der bedst passer til dit hjem. De æstetiske overvejelser du har er bekendt til gulvmanden, og han vil gøre sit bedste for at dine gulve vil opfylde de håb du har, og hvis du vil have det meste ud af dit træ, så er gulvmanden det sikre valg.

At der er en uddannelse forbundet med faget at ligge gulve, og især gulve lavet af træ er ikke nogen tilfældighed, og gulvmandens uddannelse stopper ikke efter svendeprøven. År, efter år, gulv efter gulv bliver han ved med glane viden om sit værk, og gulvmandens aftryk på dine gulve er ligesååbenlyse som det træ de er lavet af.