Gulvbehandling

Hvilken gulvbehandling skal jeg vælge?

Enhver form for gulvafslibning og gulvbehandling tilfører trægulve et unikt udseende, og forlænger gulvet levetid betragteligt. Der findes mange forskellige former for gulvbehandling og alle har deres fordele og ulemper. Derfor er de ikke sikkert, at alle typer gulvbehandling egner sig til dit trægulv. Her er de typer at efterbehandling som vi har i vort standard sortiment:

• Lak
• Olie
• Voks
• Sæbe
• Lud
• Bejse

Gulvbehandling
Gulvbehandling | Gulvbehandling

Alle former for efterbehandling er populære, men derfor er det ikke sikkert at det perfekte match til dine trægulv kan findes her. Og det skyldes, at trægulve variere og nogle typer gulvbehandling egner sig bedre end andre.

Fordele og ulemper ved forskellige typer gulvbehandling

Oliebehandling af trægulve

Olie fremhæver træets naturlige glød og åretegninger og gør gulvet fugtafvisende. Hakker og ridser kan slibes væk, hvorefter trægulvet efterbehandles.  Når trægulve oliebehandles så mættes træet med en hærdende olie, som tørrer og hærder nede i træet og dermed skaber en slidstærk overflade. Der kan vælges imellem en hvidpigmenteret eller en farveløs natur olie, men kontakt en fagmand inden den endelige beslutning foretages. Oliebehandling  er forbundet med en del problematikker og er ikke enhver beskåret at udføre. På føring af gulvolie er en krævende proces, der kræver at man har blik for hvordan gulvet arbejder og olien tørrer og hærder. Efter at træet er blevet afslebet skal gulvet støvsuges grundigt. Olien påføres i små områder ad gangen, hvorefter den masseres ned i træet med en specialmaskine. Dernæst fjernes alt overskydende olie, inden den afsluttende polering. Vi udfører forskellige former for gulvbehandling:

ludbehandling af trægulve

Lud er en kemi som tilføres gulvet for at bremse træets naturlige gulnings- og ældningsproces. En ludbehandling kan ikke stå alene idet lud ikke i sig selv giver en beskyttende overflade. En efterbehandling med lud kræver derfor, at guvlet påføres en beskyttende overflade med lak, voks, olie eller sæbe. Lud formår at fremhæve træets strukturer og bevare gulvets lyse farve.

Lakering af trægulve

Et lakeret trægulv er et slidstærkt gulv, der har en flot overflade, som er smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde. Ønsket et hvidt gulv kan der med fordel vælges lak med hvidpigment. Et lakeret trægulv er nemt at rengøre med et ph-neutralt eller mildt rengøringsmiddel.

Kontakt os gerne for yderligere information og en snak om dit trægulve, det er gratis og helt uforpligtende.

Læs mere her om:
Gulvafslibning priser
• Vedligeholdelse af trægulve