Nyt Liv til dit Trægulv med en Gulvafhøvling eller Gulvafslibning?

Velkommen til Dana Gulve – vi er specialister i gulvafhøvling og gulvafslibning i København og resten af Danmark.

 

Herunder finder du første del af vores guide vedrørende renovering af trægulve. Vi håber den kan hjælpe dig!

rægulv med en Gulvafhøvling eller Gulvafslibning?
Gulvafhøvling

 

Dana Gulve – Renovering af Trægulve 1 – Kend din gulvtype og lær om en renovering er mulig

 

Hvilken gulvtype har du?

I første omgang drejer dette sig primært om at sikre, at dit formodede trægulv ikke blot er et laminatgulv, da disse reelt har en tynd plastoverflade og således ikke kan renoveres.

 

Er dit gulv reelt et trægulv er det enten et lamelgulv eller et massivt trægulv (som f.eks. et parketgulv).

 

Massive trægulve kan typisk afslibes et antal gange, mens lamelgulve kun kan klare 1-2 afslibninger (og de billigste udgaver kan nogen gange slet ikke afslibes, da slidlaget på lamelgulvet simpelthen er for tyndt).

 

Hvor slidt og beskadiget er dit trægulv?

Når du kender gulvtypen skal du have undersøgt, hvor meget slidlag, der er tilbage på det. En generel rettesnor er, at der skal være mindst 3-4 mm. tilbage, før slibning påbegyndes.

Er slitagen og skaderne på dit gulv så omfattende, at en afhøvling er nødvendig bør der minimum være 4-5 mm. slidlag tilbage inden afhøvlingen påbegyndes.

 

Skal der foretages gulvafhøvling af dit trægulv?

En gulvafhøvling er kun nødvendig, hvis der er store skader og ujævnheder i dit gulv, hvilket sjældent er tilfældet, men er du i tvivl, så kontakt en fagmand for en vurdering.

 

Er du bedst tjent med en gulvafslibning?

En gulvafslibning af dit slidte trægulv er ofte den bedste (og billigste) løsning og resultatet kan virkelig blive flot, når arbejdet udføres professionelt.

Du kan godt selv udføre en gulvafslibning, men har du ikke erfaring inden for området eller er det et vigtigt gulv, er det altid en god ide at benytte erfarne folk til projektet.

Vil du gøre det selv skal du både bruge en del tid på projektet og du skal leje de rigtige maskiner og udstyr.

 

Tilbud på Gulvafslibning i København

Står du med et gulv, der trænger til renovering giver vi meget gerne et tilbud på gulvslibning og/eller gulvafhøvling og den rette efterbehandling – vi kører i København området dagligt og kommer også rundt i resten af Danmark.