Afhøvling af gulve

Gulvafhøvling er en dybdegående proces!

En række gulvfirmaer har skyhøje priser på afhøvling og afslibning af gulve. Derfor det fristende at forsøge at klare gulvafslibningen på egen hånd. Det er dog et projekt, som næsten altid er dømt til at mislykkes. Og det skyldes ofte, at man ikke har den fornødne erfaring med afslibing af gulve. Afslibning af gulve skal må gøres på den rette måde og udføres systematisk og præcist, hvis man vil undgå tydelige slibemærker eller niveauforskelle i gulvoverfladen. En typisk fejl, som sker ved gør-det-selv afslibning, er at der bruges forkerte rekvisitter og udstyr. En gulvslibemaskine er selvfølgelig nødvendigt og den kan lejes i mange byggemarkeder og farvehandlere, men ofte er de misligeholdte hvilket går ud over kvaliteten af gulvafslibningen. Sandpapiret er et vigtigt element i afslibningsprocessen, og må bruges på den rigtige måde for at få det optimale udbytte, man også for at gulvafslibningen udføres korrekt.

Afhøvling bruges ved ujævne og medtagne trægulve

En afslibning fortryller og kan opfriske selv gamle og meget slidte trægulve. I hvert fald hvis afslibningen bliver udført fejlfrit og med den fornødne blidhed. Hos os kan du være helt sikker på, at gulvet bliver flot og blødt igen, for det er vores fornemmelste opgave. Men det kan du også stole på for vi har det bedste udstyr indenfor branchen, og nogle af de mest erfarne gulvslibere. Erfaring og ekspertise er nøgleord når der skal udføres professionel gulvafslibning og godt håndværk. Maskinerne, som anvendes ved afslibning, er relativt store og kraftfulde, så det kræver en del rutine at skulle styre dem nænsomt hen over gulvet. Hjemmegjort gulvafslibning bære ofte præg af slibespor og overlap, og det undgår du ved at bruge en fagmand til din næste opgave.

Afslibning af trægulve give en fantastisk flot finish

Afhøvling af gulve
Afhøvling

En afslibning af trægulve foretages med en række forskellige gulvslibemaskiner som hver især har sine egenskaber. For at resultatet kan blive helt som ønsket, må de enkelte maskiner bruges på en sådan måde at de enkelte afslibninger harmonerer med hinanden. De professionelle gulvslibemaskiner kan ikke lejes i farvehandlere eller hos byggemarkeder, man bruges kun af fagmænd som har afslibning som hovedbeskæftigelse. Gulvslibemaskinerne skal være 100% vedligeholdte og 100% i vater for at kunne afslibe på den korrekte måde.

Maskiner og teknikker til afslibning og afhøvling

Gulvslibemaskinen er forsynet med en valse hvorpå der er spændt afslibningspapir med sandkorn. Dette papir kalde også sandpapir som findes med forskellige finhed af sandkorn. Når vi afsliber trægulv, så startes der altid med det mest grov kornede sandpapir. Det sikrer, at alt den gamle gulvbehandling fjernes så man kommer ned til det rene træ. Normalt afslibes der omtrent 0,5-1 mm ned i træet. Derefter bruges der gradvist finere og finere sandpapir for til sidst at anvende det fineste sandpapir så gulvet bliver behageligt at røre ved. Efter en sådan afslibning vil gulvet igen være blødt og lækkert, som da det var helt nyt.

Efter gulvafslibningen skal gulvet have en beskyttende overfladebehandling

Efter enhver gulvafslibning tilrådes at give træet en gulvbehandling til at beskytte overfladen. Der findes forskellige former for efterbehandling men de mest brugte er:

• Lud
• Lak
• Olie
• Voks
• Sæbe

afhøvling netto gulv
Afhøvling af gulve

Vi har mange års erfaring med afslibning af enhver form for trægulv, herunder parketgulve, plankegulve og lamelgulve. Derfor kan vi hurtigt vurdere, hvilken type efterbehandling der kan anbefales til netop dit trægulv. Efterbehandling af trægulve må gøre med omhu og brug af de rigtige rekvisitter og maskiner. Og her bruger vi ofte en rondelsliber eller en polermaskine og efterbehandlingen lægges ud systematisk og med den rette omhu. En gulvbehandling der ikke indarbejdes i gulvet på den rette måde, får ikke den rette virkning og kan være med til at skjolde gulvet. Vi vurderer fra gulv til gulv hvilken typer maskiner, der er nødvendige for at opnå det bedste resultat. Og i enkelte tilfælde kan guvlet være så medtaget og slidt, at en afslibning ikke er tilstrækkelig. Såfremt en gulvafslibning ikke er nok må der gøres brug af en gulvafhøvling.

Overlad gulvafhøvling til en fagmand og du får et rigtig flot gulv

Gulvafhøvling skal udføres af en professionel fagmand med den rette uddannelse og erfaring som operatør af de tunge og meget kraftige maskiner. Gulvhøvlen, som anvendes til afhøvling, kan ikke brugesaf andre end gulvslibere med stor ekspertise. Maskinen er udstyret med en valse, hvorpå der sidder en masse små klinger, som høvler høvlspåner af ved igangsætning. Når maskinen køres henover gulvet, sørger de små knive for, at det øverste lag behandling og trægulv bliver høvlet af. Der bliver fjernet 2-3 millimeter af overfladebehandling og træ ved en gulvafhøvling. Det er dobbelt så meget som ved en gulvafslibning, og derfor bruges gulvafhøvling kun i ekstreme tifælde. Men derfor er afhøvling også særlig anvendelig, når trægulvet er meget gammelt og virkelig trænger til en kærlig hånd. Efter en gulvafhøvling er gulvet meget ru og groft, så derfor foretages der en gulvafslibning efterfølgende. Derfor kan selv de værste trægulv komme til at se nye ud igen ved en gulvafslibning eller afhøvling.

afhøvling netto-gulve
afslibning af gulve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *